lördag 8 september 2007

Karriär

"Vad fan ska jag bli?"

Ja, den frågan är onekligen rätt svår för mig att svara på, med tanke på att jag inte ens har kommit på vad jag själv ska bli. Men så här.

Till att börja med. Gör en lista över 1. vad du tycker är roligt 2. vad du är bra på 3. om du har några drömmar eller specifika mål i livet. Sen tittar du på listan, tar bort de saker som eventuellt är helt orealistiska, och sen inser du att det är möjligt att genomföra resten! Det är inte alltid så jäkla svårt om man tror. Ibland tar det emot att satsa på något, men i slutändan är ändå jobbet det vi ska syssla med 40 timmar i veckan fram tills vi blir 65, och därför måste vi göra saker som vi verkligen trivs med. Det kan verka hopplöst när alla andra också utbildar sig inom media, men om man gör något som verkar mer lukrativt eller enklare att få jobb inom bara för att det är enklare, så kommer du inte göra ett bra jobb om du inte trivs och i slutändan blir man olycklig!

Om du tycker att mode är det roligaste du vet - då är det klart att du ska syssla med mode! Om du drömmer om att rädda apor i djungeln, då ska du rädda apor i djungeln. Det gäller bara att komma på hur du ska ta dig dit, och det är mycket enklare att hitta en väg om man har ett mål. Det finns alltid vägar dit man vill.

Okej, alla kanske inte kan bli popstjärnor, en del är tondöva osv, men då kanske det du ska pyssla med är att producera åt andra eller sitta i studion och ratta med knappar? Eller så kanske du är en jäkel på att spela trummor?

Sen tycker jag att det är otroligt viktigt att komma ihåg att man faktiskt inte måste bli något stort direkt! Hetsa dig inte in i något du inte vill, prova på saker och se hur det känns men det finns inget egenvärde i att plugga bara för pluggandets skull. Om du inte vet vad du vill ännu, vänta då och ta det senare! Det är bättre att vänta ett år längre, och då hamna precis rätt.

Dessutom går det alltid att ändra sig senare. Om du BÅDE vill hålla på med mode och rädda apor i djungeln, då kan du göra det ena några år och sedan göra det andra, eller så kan du pyssla med djungelmode och rädda apor på kvällarna?!

Inga kommentarer: